Thursday, September 20, 2012

Gambar 31st August 2012 masa start Herbalife :).

Gambar 31st August 2012 masa start :).
Gambar latest nanti tunggu 1st October 2012. Memang berkesan! Hubungi saya :)







Sunday, September 16, 2012

Sejak bila saya tergerak hati nak menurunkan berat badan dengan Herbalife?

Bulan puasa lepas adik saya datang untuk timbang pakai Tanita Body Composition Scale dia. Tanita ni brand Jepun. Bagus :) Dia dah makan senyap2 dah 2-3 bulan.Dia dah turun lebih 10kg sebelum ni.Selepas nampak hasil diri sendiri, ramai pulak kawan2, saudara mara tanya pasal Herbalife. Dia pun pergi banyak training dan event event besar Herbalife. Setiap bulan datang KL la kiranya. Jauh dari Kuantan.

Sambil  menyokong dia serius buat Herbalife ni, kitorang selalula timbang2. :) Yang resit hijau tu timbangan saya pada bulan puasa. Saja2 timbang dan tak tergerak hati lagi nak menjaga berat badan, masa tu "tak penting"... Isteri pun tak pernah komen. Berat 82.7kg pun normal la kot... Kak Ngah cakap Visceral Fat saya dah tahap tidak baik dan kena berjaga jaga level 12. Saya rasa "takpelah..." :)
Kadar Metabolisma badan dah macam 45 tahun. Patutla saya rasa tua dan letih selalu. Sedih juga rasa tapi takpelah nanti ok lah kot...

Habis raya Kak Ngah datang lagi.Ada kenduri kahwin sepupu. 31st August timbang sekali lagi. Saya terkejut bila tahu dalam beberapa minggu sahaja Visceral Fat saya sudah level 13! Apa Visceral Fat ni? Lemak dalam organ. Lemak punca sebenar penyakit tiga serangkai Kencing Manis, Darah Tinggi (Stroke) dan Sakit Jantung! Berat saya 85.3kg dan 27.2% dari badan saya adalah lemak! Umur Metabolik saya  meningkat lagi jadi seperti 46 tahun :(
Malam tu tidur termenungkan anak isteri. Siapalah yang nak menjaga diorang kalau saya MALAS begini. Esok saya usahakan juga start. Semperna Hari Merdeka tu saya berazam nak merdekakan hidup saya yang berumur 32 tahun ni...

Wednesday, September 5, 2012

I started living right instead of living wrong a week ago..


Kesedaran tentang kesihatan diri setelah buat body scan. Visceral Fat saya sudah boleh menyebabkan penyakit tiga serangkai! Saya ingin hidup lama, tanggungjawab saya untuk berubah.
Anda di sekitar Shah Alam? call/sms Azwan 0163310258 saya jom kita timbang! Free aje.
Saya menggunakan product Tanita dari Japan. :)